ρομποτικά χλοοκοπτικά

Ρομποτικά χλοοκοπτικά Automower

Θέλετε να απελευθερώσετε κάποιο μέρος του χρόνου σας;
Ανησυχείτε για τη μόλυνση του περιβάλλοντος;
Οι ρομποτικές χλοοκοπτικές μηχανές είναι η απάντηση!
Πλέον μπορείτε να έχετε τον τέλειο κήπο, χωρίς να κουνήσετε το μικρό σας δαχτυλάκι.
Δεδομένου ότι λειτουργούν με μπαταρίες, δεν υπάρχει βενζίνη, λάδι ή ρύποι.
Παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο ρομποτικό χλοοκοπτικό για εσάς.

Τέλος στο παραδοσιακό κούρεμα

Αποκτήστε τέλειο κόψιμο του γρασιδιού. Κάθε μέρα, σε κάθε γωνιά του κήπου σας. Χωρίς ίχνη.

Βρέξει ή χιονίσει

Το ρομποτικό χλοοκοπτικό σας, θα κουρεύει το γρασίδι σας σχεδόν υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε υγρές συνθήκες.

O ιδανικός αόρατος υπηρέτης

Με την ελάχιστη δυνατή ενασχόληση από μέρους σας. Ο τέλειος αθόρυβος αόρατος υπηρέτης του κήπου σας.

Πως Δουλεύουν Όμως τα Ρομποτικά χλοοκοπτικά

Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά μηχανήματα τείνουν να κινούνται με τυχαίο τρόπο πάνω στον χλοοτάπητα σας.  Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουν την αποφυγή τυχόν σχηματισμού σημαδιών από τους  τροχούς.
Όσο αναφορά την εγκατάσταση, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ουσιαστικά πρέπει να προσέξετε μόλις δύο πράγματα. Το ένα είναι είναι το σημείο που θα τοποθετηθούν οι σταθμοί φόρτισης (καθώς καλό είναι να μην είναι εκτεθειμένοι σε βροχή ή ήλιο). Και το δεύτερο είναι το στήσιμο του περιμετρικού καλώδιου το οποίο πρέπει να τοποθετιθεί περιμετρικά της έκτασης σας και λέει στο χλοοκοπτικό όπου βρίσκονται οι άκρες του γκαζόν σας.
 Όλες οι μηχανές κοπής γκαζόν είναι χλοοκοπτικές μηχανές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν συλλέγουν το χόρτο, αλλά το κόβουν σε λεπτά αποκόμματα και τα διασκορπίζουν για να αποσυντεθούν έτσι ώστε τα θρεπτικά συστατικά να επιστρέψουν στο έδαφος.

Ποιο είναι το μέγεθος του κήπου σας;

Όταν ψάχνετε για ένα χλοοκοπτικό πρέπει να επιλέξετε ένα που μπορεί να διαχειριστεί το μέγεθος του κήπου σας.
 Καλό είναι να θυμάστε ότι η δηλωμένη ικανότητα κοπής γενικά βασίζεται σε ένα επίπεδο και ανοιχτό γκαζόν, οπότε αν ο κήπος σας είναι κυματιστός ή υπάρχουν θάμνοι, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα χλοοκοπτικό με μεγαλύτερο εύρος κοπής.

Ο κήπος σας έχει απότομες πλαγιές;

Αν έχετε κήπο με απότομες πλαγιές, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό κατάλληλο για την εργασία, με καλή πρόσφυση και δύναμη.
Οι ρομποτικές χορτοκοπτικές μηχανές λειτουργούν ακόμα και όταν βρέχει, γι ‘αυτό επιλέξτε ένα με τροχούς που έχουν καλή πρόσφυση.
 Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν μοντέλα που διαχειρίζονται πλαγιές με κλίση έως και 45%.

Είναι ο κήπος σας σύνθετος;

Αν ο κήπος σας έχει περίπλοκα περάσματα και διαφορετικά τμήματα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χλοοκοπτικό σας είναι σε θέση να χειρίζεται έναν σύνθετο κήπο.
Μια συμβουλή είναι να επιλέξετε ένα χλοοκοπτικό με καλώδια  καθοδήγησης. Τα καλώδια καθοδήγησης είναι ένας εύκολος τρόπος να βεβαιωθείτε ότι το ρομποτικό χλοοκοπτικό μπορεί να περάσει τα στενότερα περάσματα.

Σύστημα ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι το ρομποτικό σας χλοοκοπτικό είναι εξοπλισμένο με κλειδαριά κωδικού PIN, συναγερμό και κατά προτίμηση επίσης GPS-tracker.
Τέλος καλό θα ήταν σε περίπτωση που αναφέρετε κλοπή στο προϊόν στην αντιπρόσωπια να έχουν τη δυνατότητα να το βάλου σε blacklist, καθιστώντας τη μελλοντική συντήρηση αδύνατη.

Είναι εύκολη η κατανόηση της οθόνης;

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το σκέφτονται όταν επιλέγουν ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό, αλλά είναι καλή ιδέα να ελέγξετε πώς λειτουργεί το σύστημα.
Βοηθάει πάντα αν το menu προγραμματισμού είναι στη γλώσσα σας.
Ελέγξτε το εγχειρίδιο και ρίξτε μια ματιά στην οθόνη για να δείτε εάν είναι σαφής, διαισθητικός και εύκολος στην πλοήγηση.
Θυμηθείτε ότι ακόμη και αν γίνουν οι περισσότερες ρυθμίσεις κατά την εγκατάσταση του χλοοκοπτικού σας, οι ρυθμίσεις του χρονοδιακόπτη και το μήκος κοπής συχνά αλλάζουν από εποχή σε εποχή.

Πρώτα η ασφάλεια!

Τα κατοικίδια και τα παιδιά δεν πρέπει να επιτρέπεται να βρίσκονται στην ίδια περιοχή με το χλοοκοπτικό, αλλά φυσικά αυτό μπορεί να συμβεί.
Προτείνουμε λοιπόν ένα χλοοκοπτικό με δίσκο κοπής με πτυσσόμενα πτερύγια, και όχι μονοκόμματο μαχαίρι. Εφόσον το χλοοκοπτικό κόβει κάθε μέρα, κόβει μόνο λίγο και εάν μια πατούσα, ή πόδι βρεθεί κάτω από το χλοοκοπτικό, να μη προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.
Σημαντικό επίσης είναι να διαθέτει αισθητήρα ανατροπής, για να σταματάνε τα μαχαίρια, σε περίπτωση που κάποιος μικρός φίλος μας το σηκώσει από το έδαφος.