Μεσινέζες θαμνοκοπτικού

Μεσινέζες θαμνοκοπτικού

Γνωρίζατε ότι το σχήμα και η διάμετρος της μεσινέζας παίζουν καθοριστηκό ρόλο στο πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά κόβονται τα ζιζάνια σας;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Είναι γεγονός ότι όσο εξελίσσονται οι μεσινέζες, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία, σε είδη και τιμές εμφανίζονται στην αγορά. Η αλήθεια είναι ότι κάθε είδος μεσινέζας έχει τη δική του χρήση, ή αν θέλετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Η επιλογή της σωστής μεσινέζας θα καθορίσει το αν θα κόβετε αποτελεσματικά με τον μικρότερο δυνατό κόπο για εσάς, αλλά και για το μηχάνημα σας. Παρακάτω θα δούμε μερικούς μύθους για τις μεσινέζες, τα είδη που χωρίζονται, τον τρόπο εγκατάστασης τους, και την κατάλληλη διάμετρο μεσινέζας για εσάς.

Μύθοι για τις μεσινέζες

Η ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝ

Και τώρα που σας σοκάραμε, ας εξηγηθούμε…
Συνηθισμένη παρανόηση είναι ότι αγοράζουμε μια μεγάλη σε διάμετρο μεσινέζα για να κόβει καλύτερα, και να αντέχει χωρίς να χρειάζεται τακτικά νέα κομμάτια.
Καταρχάς μια πιο χοντρή μεσινέζα σημαίνει μεγαλύτερο κόστος άνα μέτρο αφού η τιμή της συσκευασίας βγαίνει από το πόσο υλικό έχει. Άρα με τα ίδια λεφτά αγοράζουμε λιγότερα μέτρα κλωστής. 
Τη διαφορά όμως την κερδίζουμε από το ότι κάνουμε οικονομία στην κλωστή, σωστά; ΛΑΘΟΣ!
Η αλήθεια είναι ότι τα θαμνοκοπτικά έχουν συγκεκριμένες ανοχές σε διάμετρο μεσινέζας που να μπορούν να σηκώσουν, άρα μια πιο “χοντρή” μεσινέζα ζορίζει το μηχάνημα μας με αποτέλεσμα να καταπονείται παραπάνω, και να καίει παραπάνω, ενώ λόγω του ότι ζορίζεται δε φέρνει τις απαιτούμενες στροφές για ένα γρήγορο κόψιμο των χόρτων.
Άρα καλό είναι να διαλέγουμε μια μεσινέζα στα μέτρα του θαμνοκοπτικού που έχουμε αγοράσει.

Η ΑΚΡΙΒΗ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ

Πολλές φορές ακούμε για κόστος στην τιμή της μεσινέζας. Είναι γεγονός ότι από τη στιγμή που μιλάμε για πολυμερές μπορούμε να καθορίσουμε την ποιότητα ή την αντοχή του σε μεγάλο βαθμό.
Έτσι οι μεσινέζες από ανακυκλωμένα υλικά είναι πιο εύθραυστες αλλά είναι πιο φτηνές, ενώ οι μεσινέζες από πρωτογενή υλικά είναι πιο ακριβές αλλά αντέχουν περισσότερες κακουχίες.

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΔΕ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ

Πολλές φορές πάλι ακούμε ότι θέλω μαύρη ή  κόκκινη μεσινέζα γιατί είναι πιο καλή.
Όπως προείπαμε μιλάμε για πολυμερή (κοινώς πλαστικά), άρα μπορούμε να την κάνουμε ότι χρώμα θέλουμε απλά προσθέτοντας χρώμα στο μίγμα.
Απόδειξη είναι οι μεσινέζες της  husqvarna, η οποία χρησιμοποιεί τα χρώματα για να δηλώνει την διάμετρο της μεσινέζας (η πράσινη είναι 2mm, η κίτρινη είναι 2,7mm, η κόκκινη είναι 3mm και ου το καθεξής). 

Είδη μεσινέζας

Οι μεσινέζες έρχονται σε διαφορετικά σχήματα, αλλά τα σχήματα δεν είναι μόνο για εμφάνιση.
Τα διαφορετικά σχήματα καθορίζουν το πόσο αποτελεσματικά κόβει ένα κοπτικό αλλά και πόσο αντέχει η μεσινέζα.
Γενικά, τα πιο συνηθισμένα είδη σχημάτων μεσινέζας είναι  τα στρογγυλά, τα στριφτά, τα τετράγωνα,  και τα 5-σημείων (αστέρια).
Ας τα δούμε τώρα λίγο πιο αναλυτικά. 

Στρόγγυλη μεσινέζα

Η στρόγγυλη μεσινέζα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος. Ο λόγος είναι ότι λόγω της έλλειψης γωνιών, ναι μεν τείνει να συνθλίβει το γρασίδι παραπάνω αντί να το κόβει, αλλά δε φθείρεται τόσο γρήγορα όσο άλλες μεσινέζες. Αυτός ο τύπος χρησιμοποιείται περισσότερο για ελαφρύτερη, οικιακή χρήση με ελάχιστα ζιζάνια. Η στρογγυλή γραμμή κοπής σπάει λιγότερο και είναι πιο ανθεκτική σε σκυρόδεμα, δέντρα κλπ. Τέλος αυτός είναι και ο ευκολότερος τύπος μεσινέζας κοπής για να αντικαταστήσετε στο θαμνοκοπτικό σας.

Στριφτή μεσινέζα

Οι στριφτές μεσινέζες τείνουν να χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικούς χώρους. Ο λόγος είναι ότι οι στριφτές μεσινέζες μειώνουν το σφύριγμα που κάνει η κλωστή από την γρήγορη περιστροφή. Έτσι αν συνδιαστούν και με ένα ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό, ή μπαταρίας, θα έχετε ένα πραγματικά αθώρυβο εργαλείο δουλειάς. Τέλος οι στριφτές μεσινέζες έχουν τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα με τις στρόγγυλες, άρα μεγαλύτερη αντοχή στο περιβάλλον αλλά λίγο πιο αργό κόψιμο.

Τετράγωνη μεσινέζα

Get in touch

Leave your name and email below along with what you are looking for in the message box. Or you can call us at 123.456.789.

© 2017 Exclusive Interior. Trademarks and brands are the property of their respective owners.