Θαμνοκοπτικά

Θαμνοκοπτικά

Εδώ θα βρείτε ένα πλήρη οδηγό για να διαλέξετε το καλύτερο θαμνοκοπτικό για τις ανάγκες σας.

Για να δείτε απευθείας τα Θαμνοκοπτικά που σας προτείνουμε:

Ας τα πάρουμε από την αρχή…

Υπάρχουν δύο κύρια είδη θαμνοκοπτικών: Βενζίνης και ηλεκτρικά.
Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Και τα δύο προσφέρουν την ικανότητα να κάνουν τη δουλειά, αλλά λειτουργούν καλύτερα μόνο για ορισμένους ανθρώπους.
 Ένα ηλεκτρικό μοντέλο θα περιορίσει το πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε επειδή απαιτεί πρίζα.
 Ενώ ένα μοντέλο που λειτουργεί με βενζίνη δεν έχει όρια στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει, αρκεί να το γεμίζεις με βενζίνη. Υπάρχουν επίσης περιβαλλοντικοί παράγοντες που πρέπει να εξεταστούν, ειδικά σε αυτήν την ημέρα και ηλικία. Αλλά ας το σπάσουμε ακόμα περισσότερο από αυτό. Ας ρίξουμε μια ματιά στα χαρακτηριστικά κάθε επιλογής και στη συνέχεια μπορείτε να αποφασίσετε ποιος τύπος θαμνοκοπτικού λειτουργεί καλύτερα για σας.

Πρώτα απ ‘όλα, κάθε θαμνοκοπτικό λειτουργεί με τον ίδιο βασικό τρόπο. Το εργαλείο είναι ελαφρύ, μπορεί να μεταφερθεί γύρω από την ιδιοκτησία σας για να αντιμετωπίσει εκείνες τις δυσπρόσιτες περιοχές του γρασιδιού. Κόβει το γρασίδι περιστρέφοντας ένα κομμάτι πλαστικό νήμα ή δίσκο τόσο γρήγορα που «μαστίζει» το γρασίδι ή τα ζιζάνια με καθαρό τρόπο κοπής.

Ηλεκτρικά θαμνοκοπτικά

Πλεονεκτήματα ηλεκτρικού θαμνοκοπτικού

 

Επιλέγοντας ηλεκτρικό θαμνοκοπτικό μπορείτε να περιμένετε να έχετε ένα πολύ πιο ήσυχο εργαλείο αφού δεν χρησιμοποιεί κινητήρα. Ένας απλός ήχος σφυρίγματος είναι το μόνο που θα ακούσετε εδώ.
Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για καύσιμα ή για ανάμιξη καυσίμου, καθώς το μόνο που χρειάζεστε είναι η εύκολη πρόσβαση σε μια ηλεκτρική πρίζα.
Δεν υπάρχουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, γεγονός που καθιστά αυτό το θαμνοκοπτικό πιο συχνό σε όσους επιθυμούν να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Μειονεκτήματα ηλεκτρικού θαμνοκοπτικού

Τα μειονεκτήματα ενός ηλεκτρικού θαμνοκοπτικού ξεκινούν από την μικρότερη ισχύ. (Παρόλο που εξακολουθούν να αποδίδουν εξαιρετικά για την κοπή των ζιζανίων και του γρασιδιού, δεν είναι ακόμα τόσο ισχυρά όσο ένα μη ηλεκτρικό.) 
 Το δεύτερο μεγάλο μειονέκτημα αφορά την απόσταση από την παροχή, καθώς όπως προείπαμε χρειάζεστε μπρίζα για να λειτουργήσει, και προφανώς περιορίζεστε στο πόσο μακριά μπορεί να φτάσει το μήκος του καλωδίου.

Βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά

Μειονεκτήματα βενζινοκίνητου θαμνοκοπτικού

 

Τα βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά προφανώς απαιτούν καύσιμο για λειτουργία, πράγμα που σημαίνει επίσης συντήρηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βεβαιωθείτε ότι το καύσιμο σας δεν είναι καθόλου καθισμένο στο μηχάνημα, ενώ τα περισσότερα μοντέλα απαιτούν μικτά καύσιμα (μείγμα λαδιού με βενζίνη) και η χρήση καυσίμων και ελαίων μπορεί να δημιουργήσει ένα χάος, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα πολύ καθαρισμό.

Τα βενζινοκίνητα θαμνοκοπτικά επίσης ισοδυναμούν με ισχυρότερο θόρυβο από το ηλεκτρικό λόγω της χρήσης ενός πραγματικού κινητήρα. Αυτό παράγει επίσης ισχυρούς καπνούς και εκπομπές, οι οποίες καθιστούν αυτή την επιλογή λιγότερο δημοφιλής στους ανθρώπους με περιβαλλοντική συνείδηση.

Πλεονεκτήματα βενζινοκίνητου θαμνοκοπτικού

Υπάρχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα στη χρήση βενζινοκίνητου θαμνοκοπτικού. Περισσότερη ισχύς και μεγαλύτερη εμβέλεια. Η χρήση ενός κινητήρα σας δίνει την περισσότερη δύναμη και αντοχή για να αντιμετωπίσετε τις εργασίες φθοράς στην αυλή σας και δεν υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά θα φτάσει.

Ενώ λόγω της μεγάλης ποικιλίας σε χρήση και σε κινητήρες υπάρχουν αρκετές εκδόσεις από ερασιτεχνικού τύπου για ελαφριές δουλειές ή μικρές εκτάσεις, μέχρι και μεγάλα επαγγελματικού τύπου θαμνοκοπτικά ικανά να ανταπεξέλθουν ακόμα και σε πυκνή δασώδη βλάστηση.

Τελικά ποιο είναι το κατάλληλο θαμνοκοπτικό για εσάς;

Καταλήγουμε λοιπόν, ότι ένα ηλεκτρικό trimmer θαμνοκοπτικό θα σας καλύψει αν οι απαιτήσεις σας περιορίζονται σε γωνίες ή μικρές αυλές κοντά σε παροχή ρεύματος.
Για ελαφριές δουλειές σε κήπο ή μικρό αγρό. Με βάρος από 5 κιλά και ισχύ μέχρι 1,2hp, ιδανικά πρέπει να δείτε ερασιτεχνικά θαμνοκοπτικά ελαφριού τύπου.
Για απαιτητική χρήση, σε συνδυασμό με χαμηλό πάντα βάρος, για απαιτητικές ελαφριές δουλειές γύρω από αμπέλια ή δέντρα, θα προτείναμε ένα επαγγελματικό μηχάνημα ελαφριού τύπου. 
Τέλος φτάνουμε στα επαγγελματικά θαμνοκοπτικά βαρέος τύπου, τα οποία είναι ιδανικά για απαιτητική χρήση σε ιδιαίτερα πυκνή βλάστηση, ιδανικά για απαιτητικές δουλειές σε δασώδη εκτάσεις. Ξεχωρίζουν από τους μεγάλους σε κυβισμό κινητήρες τους, καθώς και από τις μεγάλες ιπποδυνάμεις που μπορούν να φτάσουν και πάνω από 3hp, κάνοντας τα όμως αρκετά βαριά και κουραστικά για ελαφριές εργασίες.