Μοτοκαλλιεργητές

Μοτοκαλλιεργητές

Όταν επιλέγετε εργαλεία για να ξεκινήσετε τον δικό σας κήπο, ένας μοτοκαλλιεργητής είναι η πρώτη επένδυση που πρέπει να κάνετε.

Δεδομένου ότι η χειροκίνητη προετοιμασία ενός κήπου με φτυάρι είναι εξαιρετικά επίπονη δουλειά, οι μοτοκαλλιεργητές  σας επιτρέπουν να αερίζετε και να χαλαρώνετε το χώμα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τι κάνει τόσο όμως χρήσιμους τους μοτοκαλλιεργητές;

Τροχοί με ελαστικά

Οι μοτοκαλλιεργητές, κατα κανόνα έχουν τροχούς με μεγάλα ελαστικά βαρέως τύπου, με μεγάλα πέλματα για καλύτερη πρόσφυση σε λασπώδες ή καλλιεργημένο έδαφος. Οι τροχοί αυτοί παίρνουν κίνηση από τον κινητήρα και σας επιτρέπουν να κινηθείτε σε μεγαλύτερες εκτάσεις ή από τον ένα κήπο στον άλλο χωρίς να κουραστείτε μεταφέροντας στα χέρια το μηχάνημα.​

Ύπαρξη ταχύτητων

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό των μοτοκαλλιεργητών είναι ένα κιβώτιο ταχυτήτων εμπρός και πίσω.
Αυτό σας επιτρέπει να ελιχθείτε χωρίς κόπο στο τέλος του κήπου σας, κοντά σε φράχτες, ή ακόμα και να ξαναπεράσετε την περιοχή που φρεζάρατε μόλις για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ενώ ορισμένοι μοτοκαλλιεργητές έχουν περισσότερες από μια  ταχύτητες προς τα εμπρός, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε πόσο γρήγορα θέλετε να πάτε.

Οδηγός βάθους

 

Η ύπαρξη οδηγού βάθους στους μοτοκαλλιεργητές μπορεί να μην είναι στάνταρ σε όλα τα μηχανήματα της αγοράς, παρόλα αυτά είμαστε τις άποψης ότι καλό θα ήταν το μηχάνημα σας να είναι εφοδιασμένο με οδηγό βάθους.
Ο λόγος είναι απλός, χάρη σε αυτή τη μικρή μπάρα κάτω από το τιμόνι σας μπορείτε να δουλεύεται σε σταθερό βάθος αφού ρυθμίζετε πόσο χαμηλά να κατέβει το μηχάνημα.

Αντίβαρα

 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπόψη σας, αν και τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας είναι εφοδιασμένα, είναι η ύπαρξη αντίβαρου.
 Αυτό σας βοηθάει να διατηρείτε το μηχάνημα ισορροπημένο όπως εσείς, κάνοντας το μοτοκαλλιεργητή σας ιδιαίτερα εύχρηστο ακόμα και από άτομα χωρίς μεγάλη μυική δύναμη.